Vaikų itin pamėgti LEGO konstruktoriai gera kaina. Mūsų kataloge rasite visas populiariausias LEGO tematikas - City, Classic, Creator, Disney, Friends, Harry Potter, Ninjago ir daugelį kitų. Mažiausiems konstruotojams rekomenduojame LEGO DUPLO kaladėles, kurios yra skirtos vaikams nuo 2 metų. Vyresniems ar pažengusiems konstruotojams turėtų patikti LEGO Technic ar Architecture serijos rinkiniai. Įsigykite internetu pigiau.
Atpigo Konstruktorius LEGO Ninja Turtles Baxter Robot Rampage 79105 LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Atpigo Konstruktorius su nuotoliniu valdymu Policijos mašina CADA C51006W LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Atpigo Konstruktorius - transporto priemonės, 634 elementai LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Atpigo Konstruktorius Sportinis automobilis, 1586 elementai LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Kontstruktorius Tank Т-34 Time For Machine LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Konstruktorius revolveris Cada, 475 d. LEGO ir kiti konstruktoriai vaikams

Lego žaislų pirkimo vadovas

Lego – vienas populiariausių žaislų pasaulyje. Nuo tada, kai 1958 metais buvo pradėta šių kaladėlių gamyba, jų pagaminta daugiau nei 400 milijardų, t.y., apytiksliai po 62 kaladėles kiekvienam planetos gyventojui.

Šiandien, Lego kompanija pagamina daugiau nei 19 milijardų detalių kasmet – 2.16 milijono kas valandą, arba 36 000 kas minutę.

Lego kaladėlės parduodamos atskirai arba specialiais teminiais komplektais: kosmosas, pilys, miestas ir kt. Pastaruoju metu labiau įprasta pirkti minėtuosius Lego rinkinius – tai ypač patogu perkant internetu, nes taip galima rasti retesnių, dar neturėtų komplektų. Pateiksime keletą dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti, pirkdami Lego žaislus internetu.

Kaip išsirinkti Lego rinkinį?

Kokį rinkinį ar žaislą pirkti – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Kolekcionieriams gali būti įdomūs rinkiniai, sukurti animacinių filmų ar populiarių herojų motyvais. Mažiesiems skirti įprasti rinkiniai, tokie kaip gaisrinė, ferma, ar draugų kolekcija, sukurta specialiai mergaitėms. Šiuo metu prekyboje galima rasti šiuos Lego rinkinius:

  • Technika (angl. Technic)
  • Miestas (angl. City)
  • Mažieji robotai (angl. Little Robots)
  • Dinozaurai (angl. Dinosaurs)
  • Vikingai (angl. Vikings)
  • Sportas (angl. Sports)
  • Piratai (angl. Pirates)
  • Oro uostai (angl. Airports)
  • Teminiai filmų bei programų vaikams rinkiniai

Atsiminkite, kad įsigijus Lego rinkinį, visai nebūtina konstruoti tai, kas vaizduojama ant dėžutės. Pagrindinė Lego idėja ir paskirtis – išlaisvinti vaizduotę. Įgavus šiek tiek patirties ir turint keletą papildomų detalių, išskirtinius statinius kurti labai lengva, todėl pagalvokite ir apie papildomų kaladėlių rinkinių įsigijimą. 

Amžius

Lego yra nesenstantis žaislas, kuris patinka kiekvienam – tiek jaunam, tiek vyresniam. Neretai vaikai paveldi Lego iš savo tėvų ir tai būna pirmasis jų žingsnis į šį nuostabų žaidimų pasaulį. Nieko keisto – juk Lego kaladėlės praktiškai nesunaikinamos, todėl gali džiuginti ištisas kartas. Štai keli Lego rinkinių pavyzdžiai įvairioms amžiaus grupėms:

Aplinkai draugiški žaislai

Skirtingai nei daugelis kitų plastikinių žaislų, Lego gaminamas iš itin tvirtos medžiagos, kuri nesuyra ir į aplinką neskleidžia sveikatai pavojingų medžiagų. Lego kompanija stengiasi laikytis kiek įmanoma ekologiškesnės gamybos strategijos, taigi visas nepanaudotas plastikas bei nekokybiškos detalės yra perdirbami. Dėl šios priežasties nėra pagrindo nerimauti, kad Lego konstruktorius nusidėvės ir taps nenaudojamas – šios kaladėlės pagamintos taip, kad net po ilgų metų būtų kaip naujos.

Lego mažiesiems

Paprasčiausios Lego kaladėlės yra sukurtos specialiai jaunesniems – ikimokyklinio amžiaus – vaikams. Lego siūlo platų pasirinkimą edukacinių Duplo žaislų, skirtų bambliams ir jaunesniems vaikams iki 4 metų. Šios kaladėlės padeda vaikams pažinti pasaulį, lavina pastabumą bei koordinaciją, moko sukoncentruoti dėmesį.

Lego Duplo serijos konstruktoriai yra ryškių spalvų, todėl jie itin patrauklūs ikimokyklinio amžiaus vaikams. Nuo mažų dienų susipažinęs su Lego kaladėlėmis, vaikas palaipsniui ugdys savo gebėjimus bei kūrybiškumą, su amžiumi konstruodamas vis sudėtingesnius statinius.

Lego kolekcionieriams

Kaip ir daugelis kitų išskirtinių žaislų, Lego tapo populiaria preke kolekcionierių tarpe, ypač kai kalbama apie retus Lego rinkinius bei klasiką iš praėjusio amžiaus šeštojo bei septintojo dešimtmečių. Lego kolekcionavimas pastaruoju metu plačiai paplitęs visame pasaulyje, o internetinė prekyba daro šį užsiėmimą daro dar patrauklesnį. Būtent internete dauguma kolekcionierių randa norimus retus ir vertingus Lego rinkinius.

Trūkstamų detalių keitimas

Lego rinkiniai sukurti taip, kad iš esamų detalių būtų galima surinkti kokį nors objektą, kuris vaizduojamas ant dėžutės: namą, mašiną, ar net erdvėlaivį. Mūsų nelaimei, detalės kartais pasimeta. Vis dėlto, pirkti naują tokį pat rinkinį dėl kelių trūkstamų detalių visai nebūtina, kadangi Lego siūlo įvairių pavienių detalių rinkinius – tokias detales galite panaudoti, vietoje trūkstamų.

Lego pasaulis

1974-aisiais pasirodžius pirmosioms Lego figūrėlėms, Lego mėgėjams atsirado galimybė kurti tikrą Lego pasaulį. Ir nors pirmosios figūrėlės buvo labai paprastos, jau 1978-aisiais buvo pagamintos judančios figūrėlės. Jos labia pagyvino ankstesnius statiškus Lego rinkinius ir ilgainiui tapo neasiejama jų dalimi. Dabar Lego figūrėlių yra sukurta nesuskaičiuojama galybė: nuo paprastų miesto gyventojų: policininkų, medikų, gaisrininkų, sportininkų, iki superherojų, kuriuos matome kino filmuose. Šios figūrėlės dabar parduodamos ir atskirai.

Sunku įpirkti?

Ko gero vienintelis nuviliantis dalykas, kalbant apie Lego konstruktorius – didelė jų kaina. Taip yra dėl itin aukštos šių žaislų kokybės. Kiekvienam konstruktoriui skiriamas didžiulis dėmesys ir viskas yra apgalvojama iki smulkmenų. Tačiau kaip gi įpirkti norimą konstruktorių, jei jūsų biudžetas tam per mažas?

Kolekcionuoti Lego įmanoma ir neturint daug pinigų. Nebūtina viską turėti iškart: pradėkite nuo mažesnių, bet retesnių rinkinių ir po truputį didinkite kolekciją. Net ir ne tokios brangios, iš pažiūros paprastos kaladėlės, suteiks džiaugsmo jūsų mažyliui ir supažindins su Lego pasauliu.

Pabaigai

Jau nuo 1958-ųjų spalvingos Lego kaladėlės žadina vaikų ir suaugusiųjų vaizduotę, ir neatrodo, kad šių žaislų populiarumas blėstų. Atvirkščiai, jis vis auga. Kiekvieną sekundę (!) kažkur pasaulyje parduodami septyni Lego konstruktorių rinkiniai. Nuo ankstyvojo mokymosi komplektų iki kolekcinių, tūkstančių vertės rinkinių.

Dėl didžiulės Lego įvairovės, šių žaislų kolekcionavimas gali tapti gyvenimo užsiėmimu. Tai lyg savotiškas tiltas, jungiantis praeities, dabarties ir ateities kartas, skatinantis kartu žaisti, bendrauti ir kurti.